Klantenservicemedewerker Vattenfall steelt gegevens van 776 klanten

Klantenservicemedewerker Vattenfall steelt gegevens van 776 klanten
  • 25 oktober 2022
  • Kel Koenen

Een klantenservicemedewerker van Vattenfall heeft de gegevens van zeker 776 klanten gefotografeerd en doorgespeeld naar een andere persoon. Die gebruikte de data om voornamelijk 80-plussers op te lichten met bankpasfraude.

De medewerker was een externe inhuurkracht. Zij fotografeerde onder andere naam, adres en bankrekeningnummer van 776 Vattenfall-klanten. Daarnaast zocht zij in het klantenbestand doelbewust op leeftijd en had op die manier toegang tot de gegevens van nog eens ruim tweeduizend klanten.

Hoeveel klanten daadwerkelijk zijn gedupeerd, is volgens Vattenfall nog onbekend, laat het bedrijf weten tegen RTL Nieuws.

De diefstal kwam aan het licht na een aangifte van bankpasfraude in Zoetermeer afgelopen juni. Na onderzoek van de politie konden hiervoor twee mensen worden aangehouden. Zij blijken achter tientallen zaken van bankpasfraude door het hele land te zitten, aldus de politie.

Op 12 oktober werd nog een derde verdachte aangehouden in Amsterdam. Op diens laptop zijn foto's gevonden met data uit het klantenbestand van Vattenfall.

comments powered by Disqus