KVK ziet afname in callcenters

KVK ziet afname in callcenters
  • 10 oktober 2022
  • Ryan Baij

Er zijn minder callcenters in Nederland ingeschreven. Dat meldt de KVK in zijn nieuwe Trendrapport Bedrijfsleven. Het gaat om absolute afname en minder startende callcenters.

Bij de Callcenters is een scherpe daling van het aantal starters zichtbaar in mei 2021. Die zet zich daarna voort, hoewel minder hevig. Ook in absolute zin zijn er minder ondernemingen onder de noemer Callcenters ingeschreven, in mei 2021 waren dat er 1.407, nu nog 1.271.

Prof. dr. Joris Knoben, hoogleraar Strategie en Ondernemerschap Knoben heeft daar wel een verklaring voor: ‘De afname van het aantal callcenters zou mede kunnen komen door strengere telecommunicatiewetten. Daarnaast neemt het belang van telefonisch contact af door de opkomst van andere manieren om met klanten te communiceren, zoals chatbots en dergelijke.’

comments powered by Disqus