Ad Visser adviseert: Ga je eigen weg en wees jezelf om de klant te bereiken

Ad Visser adviseert: Ga je eigen weg en wees jezelf om de klant te bereiken
  • 1 november 2022
  • Ryan Baij

Ad Visser roept podcastmakers op om zichzelf te zijn en hun eigen weg te zoeken. Dat vertelde hij als openings keynote op de eerste editie van de Dutch Podcast Conference, georganiseerd door collegatitel MarketingTribune.

Visser is enthousiast over podcasts, maar spiegelde zijn toehoorders tegelijkertijd voor om kritisch te blijven. Mensen hebben nu eenmaal de neiging nieuwe media en technologie blindelings te omarmen om ze een paar jaar later weer net zo hard te laten vallen.

Onder de slogan Medium is de Messias neemt Visser het publiek mee naar ‘hot medium’ podcast, waarmee wordt bedoeld dat je de verbeelding kan laten spreken. De podcast triggert vooral het zintuig horen.

De tips om de consument te bereiken zijn: duidelijk articuleren, denk aan je intonatie om dingen te beNAdrukken en vooral je eigen weg te gaan. Op weg naar je eigen ideeën en wees creatief. Zijn boodschap is dan ook: blijf verrassen.

Mr. Toppop sloot zijn keynote af met een lied uit eigen repertoire met als boodschap ‘de aarde is rond, maar de wereld is plat’. Na de aanwezigen nog voor te houden altijd open te staan voor het onverwachte verliet Visser het podium, de aanwezigen geïnspireerd achterlatend.

comments powered by Disqus