C2C e-commerce in opkomst

C2C e-commerce in opkomst
  • 13 januari 2023
  • Ryan Baij

Advance Market Analytics heeft een nieuwe onderzoekspublicatie gepubliceerd over 'Global C2C E-Commerce Market Insights to 2027'. Daarin stellen ze dat C2C e-commerce (van klant tot klant) in opkomst is.

De grootste spelers in deze markt zijn de millenials en de branche is vooral de kledinghandel. Het is de transactie via de online modus tussen twee eindgebruikers met de intentie om producten en diensten te kopen en te verkopen. Deze transacties worden uitgevoerd via online marktplaatsen. Het belangrijkste voordeel van C2C E-Commerce is dat verkopers en kopers zonder enige moeite en zonder veel tijd te bereiken zijn. Het stelt een klant ook in staat om zowel verkoper als koper te zijn door een sociale koppeling aan te bieden.

Gevaren
Wel wordt een kleine slag om de arm gemaakt met betrekking tot de gevaren. Veel kopers associeren deze wereld nog altijd met fraude en bedrog of identeitsdiefstal.
 

comments powered by Disqus