HenriPay maakt NFT's kopen met mainstream betaalmiddelen mogelijk

HenriPay maakt NFT's kopen met mainstream betaalmiddelen mogelijk
  • 27 februari 2023
  • Ryan Baij

Als eerste in Europa maakt het Nederlandse bedrijf HenriPay het mogelijk om o.a. NFT’s te kopen met bekende betaalmethoden als iDeal, Giropay en creditcard.

Voor deze ontwikkeling was het alleen mogelijk om dit te doen met cryptocurrencies als Bitcoin of Ethereum vanuit een digitale ‘wallet’.Middels de betaaloplossing van HenriPay kan men nu met de eigen nationale valuta aankopen in Web3.0 doen. Na de succesvolle pilot met MetaRembrandt, waarbij men middels HenriPay een NFT kon bemachtigen van De Nachtwacht, wordt de betaaloplossing nu over heel Europa uitgerold.

HenriPay gaat in de toekomst ook whitelabel concepten aanbieden in heel Europa. Partijen kunnen dan op de banklicentie van Henri Broen Bank participeren met hun eigen concept en logo.

'Met de nieuwe betaaloplossing van HenriPay openen we de NFT-markt voor een veel grotere doelgroep', aldus Maurice Weber, Managing Director HenriPay. 'Met HenriPay maken we het nu als eerste in Europa en tweede in de wereld na Amerika, voor iedereen mogelijk om aankopen te doen in Web3.0. De belangrijkste sectoren waar men nu actief met NFT’s bezig is, is de mode, kunst & cultuur en sport & entertainment. Vooral verzamelobjecten (collecties) aanschaffen is erg populair. Met HenriPay wordt de drempel voor bedrijven om een project in Web3.0 te starten verlaagd, aangezien de eindklant nu middels de vertrouwde betaalmethodes hun NFT’s kunnen gaan kopen. Meerdere grote aanvragen liggen inmiddels op de plank van grote spelers tot NFT-platformen. We kunnen dan ook niet wachten om onze betaaloplossing in heel Europa uit te gaan uitrollen!

comments powered by Disqus