Nederlander in onderste regionen startsalarissen

Nederlander in onderste regionen startsalarissen
  • 20 februari 2023
  • Ryan Baij

Nederland heeft naast de Verenigde Staten en Mexico een van de laagste startsalarissen. Dit blijkt uit het nieuwe ‘State of Global Hiring Report’ van Deel Lab, het onderzoeksteam van HR platform Deel.

Nederland staat in een rijtje met Mexico, de Verenigde Staten, Nigeria en Argentinië als landen met de grootste dalingen gezien in de salarissen van nieuwe werknemers. Wereldwijd hebben functies zoals accountants, customer support, consulting, product- en ontwerpfuncties de grootste salarisdalingen ervaren.

Op afstand werken
Opvallend is dat werken veel minder plaatsgebonden wordt. Van alle contracten die Deel heeft verwerkt, was 89% voor een functie op afstand. Veel bedrijven zochten naar talent in het buitenland om kosten te optimaliseren. Nederlandse organisaties zoeken nog steeds naar tech- talent buiten de landsgrenzen voor functietitels zoals softwareontwikkelaars, engineers en analisten. De VS is daarin een populaire markt.

'De arbeidswereld is de afgelopen jaren flink veranderd, waardoor bedrijven en teams efficiënter kunnen samenwerken, ongeacht hun fysieke locatie. Dit biedt kansen voor bedrijven om wereldwijd talent aan te trekken en werknemers om internationaal te werken. Echter, er zijn nog obstakels voor de toegenomen vraag naar flexibiliteit van werknemers en bedrijven. Deel Lab wil deze obstakels helpen overwinnen door hun ervaring en kennis in wereldwijde werkgelegenheid te delen met andere bedrijven en instellingen, ' aldus Dennis Valkema, Benelux Leader van Deel.

comments powered by Disqus