Grote meerderheid werkenden verwacht dat baas opleiding betaalt

Grote meerderheid werkenden verwacht dat baas opleiding betaalt
  • 23 maart 2023
  • Ryan Baij

Acht op de tien medewerkers vindt dat de werkgever zijn of haar dure training volledig moet vergoeden. Dat staat in groot contract met de werkgevers, waarvan slechts 45% dit 'geen gek idee' vindt.

Dit blijkt uit de Studytube Learning & Development Monitor 2023, een jaarlijks onderzoek van Motivaction/Sparkey in opdracht van Studytube.

Bijna 1 op de 3 organisaties (30%) heeft zelfs geen vast aantal uren vrijgehouden voor zelfstudie en training. Bij bedrijven die wel tijd vrijhouden om te leren, is er bij 35% maandelijks maximaal 8 uur om te leren tijdens werktijd. Bij 14% van de organisaties is er maandelijks 8 tot 12 uur leertijd en bij 8% 12-16 uur. Slechts 1 op de 20 bedrijven (5%) heeft 16 uur of meer tijd over voor leren. En 8% heeft geen idee.

Daarnaast wil ook nog bijna de helft van de leidinggevenden dat zijn personeel in hun privétijd zich verder bijschoold. Homam Karimi, CEO van Studytube snapt dit niet: 'Dit lijkt de wereld op z’n kop. Om alle technologische veranderingen bij te benen en duurzame inzetbaarheid te waarborgen, verwacht je juist dat organisaties ruimte maken voor ontwikkeling. Dat begint bij tijd reserveren voor leren. Ook als dat niet direct functie gerelateerd is. Denk aan vitaliteit, power skills of persoonlijke groei.'

 

 

comments powered by Disqus