Zalando voegt mode-assistent op basis van ChatGPT toe

Zalando voegt mode-assistent op basis van ChatGPT toe
  • 19 april 2023
  • Ryan Baij

Zalando introduceert binnenkort een eerste bètaversie van een nieuwe, door ChatGPT aangedreven, mode-assistent, die beschikbaar komt in Zalando’s app en op de website. Doel is de klantervaring en -beleving te verbeteren.

Met een assortiment dat als een van de meest uitgebreide in de markt geldt, kunnen klanten soms wat hulp gebruiken bij het vinden van het perfecte artikel op Zalando.nl. Dankzij de nieuwe mode-assistent kunnen klanten op basis van hun eigen woorden of modetermen door het assortiment navigeren, waardoor de zoektocht intuïtiever en natuurlijker wordt. Als een klant bijvoorbeeld vraagt "Wat moet ik aantrekken voor een bruiloft in Madrid in mei?", kan  Zalando’s mode-assistent begrijpen dat het om een formeel evenement gaat, wat voor weer het in mei in Madrid is en op basis daarvan een schriftelijke uitleg geven met aanbevelingen voor kleding. Dit kan in de toekomst gecombineerd worden met de voorkeuren van de klant, zoals merken die zij volgen en producten die in hun maten beschikbaar zijn, om een meer gepersonaliseerde selectie van producten te bieden.

Klanten van Zalando die gebruikmaken van de mode-assistent, krijgen relevante producten te zien en kunnen voortdurend met de assistent in gesprek gaan om de resultaten te verfijnen. De eerste bètaversie zal  in de lente beschikbaar zijn in het Engels en Duits voor een geselecteerde groep klanten. De mode-assistent wordt aangeboden in Duitsland, Oostenrijk, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. De technologie zal een nieuwe manier introduceren, om het assortiment van Zalando te ontdekken en biedt klanten een intuïtievere vorm van mode-inspiratie. 

comments powered by Disqus