Arbeidsmarktspanning neemt af in klantcontact

Arbeidsmarktspanning neemt af in klantcontact
  • 7 juni 2023
  • Ryan Baij

Uit de nieuwste Klantcontact Arbeidsmarktanalyse blijkt dat in het eerste kwartaal van 2023 de arbeidsmarktspanning verder afneemt. Het aantal werklozen is nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van het vorige kwartaal, maar het aantal vacatures daalt.

Dat blijkt uit de klantcontact Arbeidsmarktanalyse Q1 2023 van Yource. Net als vorig jaar zijn automatisering, Customer Experience en Employee Experience ook in 2023 hot topics. Organisaties krijgen dankzij AI en een overvloed aan informatieve chat-, sms- en WhatsApp-berichten steeds meer verfijnde data en feedback. Daarmee kan de klantervaring in 2023 verder worden geoptimaliseerd. Slimme chatbots zoals ChatGPT en YAVA, de voicebot die Yource gebruikt, zijn daarbij bijzonder waardevol als ondersteuning. Persoonlijk klantcontact blijft echter onmisbaar, en dat geldt zeker voor dit jaar.

Vacatures
In Q4 2022 werden er 15.551 vacatures aangeboden, in Q1 2023 waren dit er 13.853. In de retail zien we een soortgelijke daling. Het aantal vacatures in de horeca daalt slechts met 2,4%.

 

comments powered by Disqus