Neople neemt deel GroupM over: groei GenAI binnen klantenservice

Neople neemt deel GroupM over: groei GenAI binnen klantenservice
  • 14 juni 2023
  • Ryan Baij

GroupM Conversational, het team binnen GroupM dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van AI assistants voor grote bedrijven, is overgenomen door startup Neople.

Neople, het uitzendbureau voor co-workers wil zo de positie versterken binnen de wereld van de generatieve AI (o.a. ChatGPT) en zijn toepassingen binnen de klantenservice.

Neople CEO Hans de Penning: 'De overname past binnen de ambitie van Neople om de meest behulpzame en intelligente digitale collega’s ter wereld te ontwikkelen.' Met het GroupM Conversational team krijgt Neople toegang tot jarenlange ervaring, klanten en het partnernetwerk in het veld van enterprise-level digitale assistenten. Deze expertise helpt om een Neople, een digitale co-worker, nog intelligenter en betrouwbaarder te maken voor het groeiende aantal klanten. CEO van GroupM, Maiko Valentijn vult aan: 'In Neople vonden wij een gemotiveerd team dat al een propositie heeft ontwikkeld waarop de diensten van het Conversational team beter aansluiten. We zijn enthousiast om te zien hoe het gedijt als onderdeel van een organisatie dat zich volledig richt op het gebied van digitale assistenten.'

Neople is als generatieve-AI startup een uitzendbureau voor digitale co-workers. Kunstmatige intelligentie zal de komende jaren fundamenteel veranderen hoe we werken. De missie van Neople is dat AI-technologieën toegankelijk zijn door eenvoudigweg conversaties te voeren.

comments powered by Disqus