Ondanks beterschapsbelofte is Beddenplein.nl toch failliet

Ondanks beterschapsbelofte is Beddenplein.nl toch failliet
  • 29 april 2024
  • Kel Koenen

Vorige maand waarschuwde de Consumentenbond al om voorzichtig te zijn met bestellen bij Beddenplein.nl, vanwege aanhoudende klachten over de site. Nu blijkt dat Rough Company, het bedrijf achter de webwinkel, failliet verklaard is.

Bij de Consumentenbond kwamen klachten binnen over een terugbetaaltermijn van 30 werkdagen die de shop hanteert bij geretourneerde producten, terwijl de wet webwinkels verplicht binnen 14 werkdagen terug te betalen. Ook klaagden consumenten over lange levertijden, het uitstellen van aangekondigde leveringen en zendingen die niet compleet zijn.

Geen verbetering
De Consumentenbond heeft de webshop aangesproken op het aantal klachten. Die beloofde beterschap en gaf aan binnen vier weken ‘de meeste achterstanden te hebben weggewerkt’. Volgens de bond nam het aantal klachten echter niet af en reageert de webshop ook niet meer op berichten die de bond daarna stuurde.

Duidelijkheid
Op 16 april is Rough Company failliet verklaard. Het is echter nog steeds mogelijk om op Beddenplein.nl producten te bestellen. Een woordvoerder verklaarde aan televisieprogramma Kassa dat de komende periode meer duidelijkheid zal brengen op de impact van het faillissement bij de betrokken partijen.

De kans is dan ook aanwezig dat klanten die nog geen geld terug hebben gehad daar ook niet op hoeven te rekenen. Hoe dat in dit specifieke geval uit zal pakken, is echter nog onduidelijk.

Overigens is dit niet de eerste keer dat Beddenplein.nl failliet gegaan is. Vorig jaar augustus werd Deals Company, toen het bedrijf achter de webwinkel, failliet verklaard.

comments powered by Disqus