Bunq draait er zijn hand niet voor om

Bunq draait er zijn hand niet voor om
  • 17 november 2016
  • Redactie

Handherkenning is de jongste toevoeging aan de app van Bunq. De vorig jaar gestarte bank zegt de eerste ter wereld te zijn die deze biometrische technologie inzet.

Om geld op deze nieuwe manier over te boeken, moeten gebruikers vier vingers van één hand voor de camera van hun smartphone houden. De app herkent vervolgens of het inderdaad gaat om de hand van de rekeninghouder. Ook in het donker - met flits - werkt de technologie, aldus het bedrijf van oprichter Ali Nikham. Volgens Veridium, het Amerikaanse bedrijf dat deze technologie levert, is handherkenning veiliger dan bijvoorbeeld vingerafdrukherkenning met een scanner. Dat laatste was overigens al mogelijk met behulp van de Bunq-app, evenals selfiebetalingen.

De fintech introduceerde deze week ook een nieuwe app: Slice. Hiermee kunnen groepen vrienden rekeningen delen. De app houdt zelf gemaakte kosten bij en combineert de ‘wie betaalt wat’-functie met het sturen van betaalverzoeken. Klanten van andere banken kunnen eveneens gebruik maken van Slice. Vergelijkbare applicaties zijn Tikkie van ABN Amro en Twyp van ING, al is laatstgenoemde app na elf maanden uit de lucht gehaald.

comments powered by Disqus