Efteling biedt beste digitale klantervaring

Efteling biedt beste digitale klantervaring
  • 12 september 2017
  • Redactie

De beste digitale klantervaring wordt dit jaar geleverd door de websites van ANWB, bol.com, Efteling, Greenchoice, YourMastercard.nl en Ziggo. Dat concludeert onderzoeksbureau WUA in de tweede editie van de Digital Excellence Monitor. De hoogste score van alle bedrijven is dit jaar voor Efteling.

Voor het benchmarkrapport beoordeelden 9.950 respondenten tussen augustus 2016 en juli 2017 in totaal 2.423 websites in 7 verschillende branches. Het gaat hierbij om Automotive, Verzekeringen, Retail, Travel, Energie, Finance en Telecom. De rapportcijfers voor klantervaring worden uitgedrukt in een gemiddelde eindscore op de thema’s Look & Feel, Aanbod en Merk.

Topscores
De topscores liggen per branche verschillend, variërend van 76 voor Greenchoice tot 84 voor Efteling. ANWB scoort in twee branches het best, namelijk bij Automotive en Verzekeringen, met allebei 80. De overige topscores zijn 78 voor Ziggo, 82 voor bol.com en 78 voor YourMastercard.com.

Vorig jaar kwamen ANWB en Greenchoice ook als winnaars uit de bus. Toen werd het benchmarkrapport voor het eerst uitgegeven, als opvolger van de WUA Top 100. Het nieuwste verslag is hier te downloaden.
comments powered by Disqus