Efteling biedt gasten ‘VR-Droomvlucht’

Efteling biedt gasten ‘VR-Droomvlucht’
  • 23 november 2017
  • Redactie

Pretpark Efteling maakt haar topattractie Droomvlucht ook toegankelijk voor gasten met een beperking. Dankzij virtual reality en andere technieken worden volgens planning vanaf het voorjaar van 2018 al hun zintuigen geprikkeld.

Om veiligheidsredenen is Droomvlucht vooralsnog de enige grote attractie van het park die niet te bezoeken is door gasten met een beperking. Een medewerker van de Efteling, Freek Teunen, kwam met het idee voor de Virtuele Droomvlucht. ‘Het is mooi om te zien hoe enthousiast medewerkers meedenken. Zij staan direct in contact met de gast en kunnen daardoor goed inschatten waar de behoefte ligt. Ik ben trots op Freek en ik vind het super dat we dit gaan uitvoeren’, aldus bestuursvoorzitter Fons Jurgens.

Groepsbeleving
Efteling merkt op dat de betreffende gast hetzelfde ziet, voelt, ruikt en hoort als zijn of haar gezelschap op datzelfde moment in de attractie zit. Door middel van een koptelefoon en microfoon is de gast met een beperking verbonden met zijn of haar gezelschap. ‘Waar voorheen VR een individuele beleving was, zorgen we met andere technieken voor een groepsbeleving. Door digitale ontwikkelingen anno 2017 zijn er meer mogelijkheden en zetten we ook auditieve apparatuur in zodat gasten met elkaar in contact kunnen zijn.’ Volgens Jurgens past dat echt bij de Efteling.

Qua digitale klantervaring heeft het pretpark haar zaken al op orde, leert actueel onderzoek van WUA!
comments powered by Disqus