Ford fabriceert bezorgbot

Ford fabriceert bezorgbot
  • 24 mei 2019
  • Redactie

Automerk Ford wil zelfrijdende voertuigen en robots inzetten voor pakket- en maaltijdbezorging. Digit, de auto-botcombinatie, moet klanten geautomatiseerd gaan ontzorgen.

Ford wil middels Digit gaan concurreren met gevestigde maaltijd- en pakketbezorgdiensten. De zelfrijdende busjes bezorgen de bezorgrobot vlakbij de deur van de consument, waarna de bot de laatste meters van de aflevering op zich neemt. Volgens Ford laat de robot zich niet van de wijs brengen door obstakels en is de bot in staat om pakketten tot 18 kilo te tillen.

Geautomatiseerde bezorginitiatieven
Dit jaar zijn er al meerdere initiatieven aangekondigd om het bezorgproces te automatiseren. Begin dit jaar maakte Continental tijdens de Consumer Electronics Show bekend ook zelfrijdende voertuigen te willen inzetten voor pakketbezorging. Vervolgens sloeg Amazon zijn slag door te experimenteren met de zelfrijdende robot Scout. Pizzaketen Domino’s was echter eerder met het inzetten van bezorgbots: in 2016 introduceerde het bedrijf naar verluidt het eerste zelfrijdende bezorgvoertuig ter wereld.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link