Japanners massaal op workation

Japanners massaal op workation
  • 14 augustus 2019
  • Redactie

Steeds meer Japanse bedrijven regelen workations voor hun medewerkers, die ‘resort work’-oplossingen worden genoemd. Met de maatregel willen organisaties medewerkers achter hun bureau vandaan halen en het werkplezier vergroten.

Werknemers in Japan worden in toenemende mate naar allerlei locaties gestuurd. De grootste oorzaak hiervan is een nieuwe arbeidswet die afgelopen april van kracht ging, waarin wordt verplicht dat werknemers minimaal vijf dagen per jaar betaald verlof opnemen. Veel van deze medewerkers zijn hier echter terughoudend in, aangezien ze bang zijn hun collega’s te belasten of uit angst ongemotiveerd te lijken. Het inschieten van workations is voor bedrijven een manier om mensen te motiveren om een tijdje de werkvloer te vermijden.

Motiveren tot werkgeluk
Uit eerder onderzoek bleek al dat Japanse medewerkers minder snel geneigd zijn om vakantie op te nemen in vergelijking met medewerkers uit andere landen. Daarbij staan Japanners erom bekend veel overuren te maken en een (te) korte nachtrust te hebben, waar steeds meer bedrijven anti-insomniamaatregelen voor nemen. De werknemerstevredenheid en de arbeidsproductiviteit moet dankzij de acties tot een hoger niveau getild worden.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • HRM
  • Reacties
  • Link