Nieuw AI-matchplatform geboren

Nieuw AI-matchplatform geboren
  • 22 augustus 2019
  • Redactie

Kunstmatige intelligentie en machine learning koppelen werkzoekenden aan bedrijven. Met het nieuwe online platform Karreer willen de oprichters bouwen aan een rechtvaardiger en meer inclusieve arbeidsmarkt.

‘De bedragen die omgaan in de recruitmentwereld zijn bizar. Professionals worden lastiggevallen en over hun rug wordt het grote geld verdiend. Wij vonden het tijd om de boel om te draaien: zodra de professional wordt benaderd, krijgt hij zelf betaald’, klinkt het betoog van Björn Berg-Andersen, oprichter van het platform. Op de website worden werkzoekenden aan bedrijven gekoppeld middels slimme algoritmes. De organisaties worden anonieme profielen getoond van de werkzoekende. Als het bedrijf iemand wil benaderen, krijgt de kandidaat in spe een financiële vergoeding.

Recruitment = mensenwerk?
Volgens het nieuwe platform worden er gerichte matches aangeboden. ‘Het systeem leert de professional steeds beter kennen en stelt bedrijven voor die goed bij hem passen.’
Karreer is niet het eerste bureau dat kunstmatige intelligentie inzet voor de naar verluidt perfecte match tussen kandidaat en bedrijf. Zo timmert ook het Nederlandse Wonderkind aan de weg om de recruitmentbranche internationaal te digitaliseren, onder meer middels AI. Echter kent deze digitale transformatie een schaduwzijde: 7 op de 8 Nederlanders denk niet dat recruitmentsoftware in staat is om de juiste kandidaten te selecteren.comments powered by Disqus