Patiëntervaringen langs meetlat

Patiëntervaringen langs meetlat
  • 09 December 2019
  • Redactie

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen is een pilot gestart omtrent PREMs (Patient Reported Experience Measures). Middels een gestandaardiseerde en gevalideerde online vragenlijst willen de 17 deelnemende ziekenhuizen te weten komen hoe hun patiënten de geleverde zorg ervaren.

De NVZ zegt een geavanceerd onderzoeksinstrument voor de metingen te hebben geselecteerd, dat specifiek is ingericht voor zorginstellingen. Met weinig inspanning krijgen ziekenhuizen hiermee volgens de branchevereniging snel inzicht in de waardering van patiënten op essentiële thema’s. Deze uitkomsten kan een ziekenhuis afzetten tegen de scores van andere zorginstellingen, waarmee een benchmark tot stand komt. Vervolgens kunnen de ziekenhuizen de scores met elkaar bespreken.

Lees ook:
NVZ stuurt op UX-verbetering
NVZ: digitale strategie ajb

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link