Digitale VrijMiBo

Digitale VrijMiBo
  • 20 March 2020
  • Redactie

Een virtueel café om met alle thuiswerkers digitaal te kunnen proosten op het weekend – Label A organiseert een digitale VrijMiBo voor alle medewerkers thuis hun werklaptop opengeklapt hebben.

‘De geliefde VrijMiBo staat op losse schroeven.’ Dat moet anders, vonden medewerkers van bureau Label A. Het bedrijf besloot om een digitale borrel te organiseren om de sfeer erin te houden. ‘Iedereen is welkom. Wij zorgen voor de muziek en sfeer, maar je moet zelf wel wat lekkers in huis halen of wat thuis laten bezorgen door een lokaal restaurant, zo maken we er samen een feestje van.’

In touch
Niet alleen de VrijMiBo staat op losse schroeven, blijkt uit berichtgeving afgelopen week. Zo raden diverse psychologen aan om contact te blijven onderhouden met je collega’s – bijvoorbeeld middels een digitale borrel op de vrijdagmiddag. Neurowetenschapper Chantal van den Berg over de thuiswerkexplosie: ‘Alle sociale interacties vervallen in zo’n periode. Dat wil zeggen dat we minder van elkaar horen en zien. We kunnen niet samen lachen bij het koffiezetapparaat of bij elkaar het weekeinde bespreken. Het is te vergelijken met een wereldreis van een aantal maanden; je moet als het ware weer wennen aan de kantoorvloer.'

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link