Ergeren aan ergonomie

Ergeren aan ergonomie
  • 20 juli 2020
  • Redactie

De helft van de ondervraagde medewerkers wenst dat de werkgever investeert in een prettigere thuiswerkomgeving. Er zouden nog teveel ergonomische problemen kleven aan de thuiswerkplek.

Uit onderzoek van Walters People onder ongeveer 500 Nederlandse medewerkers, blijkt dat 8 op de 10 werkgevers de roep om meer werkplekvrijheid accepteert. Het leeuwendeel van de medewerkers zelf vindt het thuis openklappen van de werklaptop prettig wegens meer zelfstandigheid en flexibelere werkuren. De helft is van plan deze trend door te zetten nadat de coronamaatregelen worden opgeheven.

Betere thuiswerkbeleving
In het thuiskantoor is het ergonomisch inrichten van de werkplek nog een punt waar meer aandacht naartoe kan, meldt Walters People. Een derde van de professionals werkt aan de keukentafel; een groot deel van de thuiswerkers heeft geen beschikking over een aparte werkplek. 1 op de 20 werknemers werkt vanuit zijn of haar bed. Een kwart van de werknemers zegt dat het ontbreken van een prettige werkplek thuis een negatief effect heeft op de productiviteit.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link