Nog meer kassaloos

Nog meer kassaloos
  • 17 juli 2020
  • Redactie

Een slimme boodschappenwagen die gebruikmaakt van camera’s, sensoren en een weegschaal: Amazon zet een volgende stap in kassaloos winkelen. Het wagentje scant de artikelen, die direct worden afgerekend.

Dankzij de zogeheten ‘Dash Cart’ hoeven winkel niet volledig te worden omgebouwd. De techgigant werkte namelijk al eerder aan kassaloze oplossingen, maar bij deze Amazon Go-winkels werden de aankopen van consumenten gedetecteerd door diverse camera’s. De producten die nu van de schappen worden gehaald, worden gewogen en geanalyseerd door het wagentje zelf, waarna de klant de boodschappen direct afrekent.

Klantgemak
Inmiddels zijn er ook in Nederland steeds meer initiatieven waarbij de klant niet meer met zijn boodschappen langs een kassa hoeft. Zo testte Hema vorig jaar nog een mobiele checkout en hoeven ook Utrechtse studenten met de ‘skip the line’-functie in de Spar University-app niet meer in de rij te staan. ‘Tikkie is groot geworden door gemak en vertrouwen, en wij denken dat die combinatie voor ons ook prima werkt.’

comments powered by Disqus