'Talent moet bepalend zijn'

'Talent moet bepalend zijn'
  • 14 augustus 2020
  • Redactie

Uitgenodigd worden om wat je kunt en niet om wie je bent. Dat is vanaf deze week mogelijk doordat medewerkers anoniem kunnen solliciteren bij een nieuw vacatureplatform: Talentz.nl.

Volgens het platform is op deze manier solliciteren een belangrijk middel in de strijd tegen ongelijke kansen op de arbeidsmarkt. ‘Niet huidskleur, leeftijd of geslacht doet er toe, maar talent moet de bepalende factor zijn’, aldus oprichter Martijn Apeldoorn.

Mislukt initiatief
In 2018 werkten verschillende gemeenten al met anonieme sollicitaties. Veel van hen stopten toen met het initiatief, omdat het aantal sollicitanten met een niet-westerse achtergrond niet significant toenam. Op deze manier miste het initiatief zijn doel.

In datzelfde jaar werd er door toenmalig staatssecretaris Van Ark een wetsvoorstel ingediend om harder op te treden tegen arbeidsdiscriminatie. De nieuwe wet zou het mogelijk moeten maken om boetes uit te delen aan werkgevers die in het wervings- en selectieproces discrimineren.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • HRM
  • Reacties
  • Link