1/3 managers creëert betrokkenheid

1/3 managers creëert betrokkenheid
  • 3 december 2020
  • Redactie

Nederlandse managers worden door medewerkers veelal (36%) als betrokken, behulpzaam en betrouwbaar bevonden. Tegelijkertijd is een derde van de werkenden tegenover de leidinggevende gesloten over de eigen privésituatie.

Dat blijkt uit Het Nationale Management Onderzoek, uitgevoerd door ISBW onder 1.200 werkenden in loondienst. Hieruit komt naar voren dat medewerkers over het algemeen tevredener zijn over hun manager dan vorig jaar: in 2019 scoorden managers gemiddeld een 7,1; in 2020 scoorde de manager gemiddeld een 7,5.

Werk of privé?
Hoe de manager zijn rol precies hoort in te vullen, is niet precies duidelijk. Zo vindt 1 op de 8 medewerkers dat zijn manager teveel vertelt over zijn eigen privésituatie. Een derde van de respondenten laat zelf het liefst zo min mogelijk los over zijn privéleven – hetzelfde percentage als in 2019. Desalniettemin is de manager voor sommige medewerkers een baken van rust in turbulente tijden: 37% vindt troost bij een heftige levensgebeurtenis.

Rob Rijbroek, directeur bij ISBW: ‘Het is nog belangrijker dan anders dat de manager vandaag de dag aandacht heeft voor de privésituatie van hun medewerker. Privé en werk lopen steeds vaker door elkaar heen, Het is een illusie dat een medewerker alles wat er thuis speelt achter zich laat zodra hij of zij de laptop openklapt.’

comments powered by Disqus