Hogere betrokkenheid bij thuiswerkers

Hogere betrokkenheid bij thuiswerkers
  • 29 januari 2021
  • Redactie

Ondanks dat 60% van de thuiswerkers aangeeft het mentaal een uitdaging te vinden om thuis te werken, heeft dit voor de overgrote meerderheid geen negatief effect op het ervaren van betrokkenheid bij het bedrijf.

Dat blijkt uit een recent verschenen onderzoek van Hogan Assessments, dat hoofdzakelijk is uitgevoerd onder middenkadermanagers bij middelgrote tot grote bedrijven in heel Europa. 86% van deze respondenten zegt zich wel degelijk betrokken te voelen bij zijn of haar organisatie, en binnen deze groep geeft 42% zelfs aan zeer betrokken te zijn. ‘Werknemers weten dat iedereen met dezelfde uitdagingen te kampen heeft. Als gevolg hiervan blijft hun emotionele betrokkenheid bij hun organisatie even hoog als voordat ze thuis gingen werken. Het is zelfs mogelijk dat de betrokkenheid hierdoor iets toeneemt’, aldus Dr. Ryne Sherman, Chief Science Officer bij Hogan Assessments.

Productief op afstand
Gevraagd naar hun productiviteit bij het thuiswerken, zegt 44% van de respondenten productiever te zijn en geeft 42% aan even productief te zijn als bij het werken op kantoor. Bovendien meent 67% dat zijn of haar team als geheel productiever is bij werken op afstand. Digitale samenwerking en communicatie wordt als belangrijkste uitdaging genoemd bij het werken op afstand (gekozen door 38,9% van de respondenten), terwijl slechts 3,2% het op peil houden van de productiviteit als het grootste probleem ziet.

Lees ook: 1/3 werknemers wil betere werk-privébalans

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link