OLVG stapt in VR-boot

OLVG stapt in VR-boot
  • 1 februari 2021
  • Redactie

Om IC-verpleegkundigen en artsen tussen de drukte door te laten ontspannen, is het Amsterdamse OLVG-ziekenhuis een experiment gestart met virtual reality.

Maurice van den Bosch, ceo van het OLVG, maakt via LinkedIn kenbaar dat het ziekenhuis VR-brillen inzet om medewerkers te ondersteunen en te laten ontspannen tussen de (corona)drukte door. VRelax is volgens de producent een wetenschappelijk gevalideerde virtual reality-app voor mensen om zelf hun stresslevels te managen. Het OLVG volgt na het Deventer Ziekenhuis, die de brillen in december inzette als ontspanningstool.

Corona-app
Het Amsterdamse OLVG-ziekenhuis wil ook excelleren op het gebied van patiëntgerichtheid. Circa een jaar geleden ontwikkelde de instelling een app die mensen antwoord kan geven op vragen zoals of zij mogelijk besmet zijn met het coronavirus en of zij naar de huisarts moeten.

comments powered by Disqus