Supermarkten blijven populairste bijbanen

Supermarkten blijven populairste bijbanen
  • 24 maart 2022
  • Ryan Baij

Supermarkten zijn al jaren populair als bijbaan onder studenten. Ook in 2021 werd de volledige top-3 weer ingenomen door supermarkten met Albert Heijn bovenaan, gevolgd door Jumbo en Lidl.

Dat blijkt uit onderzoek van Intelligence Group, waarvoor in totaal 4.141 scholieren en studenten zijn ondervraagd. De wereldwinkel en McDonald’s completeren de top-5. Op de plekken zes tot en met negen vinden de grote retailers: Nike, Action, Ikea en Apple. De opvallende nummer 10 is Ajax.

Claire Saes (Directeur HR bij Jumbo) reageert verheugd op het nieuws dat ze in de top-10 staan: ‘We zijn trots om te horen dat bijbaners Jumbo zo waarderen als werkgever. We vinden het belangrijk om al onze 100.000 collega’s een fijne werkplek te bieden en dat geldt zeker ook voor onze bijbaners. Zij spelen een belangrijke rol in het bieden van de leukste boodschap aan onze klanten. En het goede nieuws is dat we altijd op zoek zijn naar enthousiast talent!’

Een grote daler is Hema. Waar deze winkelketen in het begin van de coronapandemie te vinden was op plek 14, is deze een jaar later niet meer terug te vinden in de top 25.  Verder hebben, mede door corona, organisaties die zich focussen op (mentale)gezondheid veel aan populariteit hebben gewonnen. De GGZ en Bureau Jeugdzorg komen allebei de top 25 binnen op respectievelijk plek 21 en 14. De GGD is een sterke concurrent voor de andere organisaties door flexibele werktijden en hoge uurtarieven.

Eerder bleek ook dat veel jongeren solliciteren op een baan bij de GGD-teststraat. Echter, is deze werkgever niet terug te vinden in de top 25. ‘Ondanks dat de GGD vorig jaar heel veel jongeren aan een bijbaan heeft geholpen, lijkt het erop dat de jongeren het werk bij de GGD als tijdelijk en eindig categoriseren, en niet als een echte bijbaan’, aldus Janine Bos, directeur Intelligence Group.

Dat blijkt uit onderzoek van Intelligence Group, waarvoor in totaal 4.141 scholieren en studenten zijn ondervraagd. De wereldwinkel en McDonald’s completeren de top-5. Op de plekken zes tot en met negen vinden de grote retailers: Nike, Action, Ikea en Apple. De opvallende nummer 10 is Ajax.

Claire Saes (Directeur HR bij Jumbo) reageert verheugd op het nieuws dat ze in de top-10 staan: ‘We zijn trots om te horen dat bijbaners Jumbo zo waarderen als werkgever. We vinden het belangrijk om al onze 100.000 collega’s een fijne werkplek te bieden en dat geldt zeker ook voor onze bijbaners. Zij spelen een belangrijke rol in het bieden van de leukste boodschap aan onze klanten. En het goede nieuws is dat we altijd op zoek zijn naar enthousiast talent!’

 

 

comments powered by Disqus