Biometrie in gevaar?

Biometrie in gevaar?
  • 15 augustus 2019
  • Redactie

De persoonlijke gegevens van meer dan een miljoen consumenten liggen op straat door een datalek bij een grote leverancier van biometrie-software. Dit terwijl consumenten juist meer vertrouwen hebben in online omgevingen waar biometrie wordt toegepast.

Biostar 2 maakt het voor consumenten en klanten mogelijk om zich online te verifiëren middels vingerafdrukken of gezichtsscans. BNR bericht dat door een grootschalige hack privacygevoelige gegevens op straat zijn komen te liggen. Tegelijkertijd blijkt men veel vertrouwen in biometrie te hebben: wanneer accounts bijvoorbeeld worden beveiligd met gezichtsherkenningssoftware, stijgt het consumentenvertrouwen met 31%.

Vol op biometrie
Biometrie, de herkenning aan de hand van meetbare lichaamseigenschappen, wordt in toenemende mate toegepast. Met name binnen de reisbranche wordt de verificatiemethode gehanteerd voor een betere reizigersbeleving, waaronder United Airlines en Delta. Daarbij houden banken als Rabobank zich bezig met de toepassing.
Op dit moment is het nog niet duidelijk welke (Nederlandse) klanten de dupe zijn geworden van de hack.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link