Belgen keren terug naar kantoor

Belgen keren terug naar kantoor
  • 9 juni 2020
  • Redactie

Een enorme hoeveelheid organisaties werd aan het begin van de coronacrisis gedwongen hun medewerkers thuis te laten werken. Voor legio Belgen heeft dat echter geen lange termijngevolgen; veel bedrijven laten hun medewerkers weer naar kantoor komen.

Hoewel meerdere professionals het erover eens zijn dat de kantoortuin op zijn retour is, blijkt dit in de praktijk nog niet zo te werken. Uit een grootschalig onderzoek van het Vlaamse Data News (in opdracht van Dell Technologies) onder 2500 respondenten in België, blijkt dat 20% van de bedrijven de kantoren weer volop openen. Dat terwijl respondenten uit ons buurland eensgezind zijn over de voordelen van het thuiswerken: 7 op de 10 bemerkt een betere werk-privébalans, 40% heeft het over meer productiviteit.

Vóór de coronacrisis werd 1 op de 5 respondenten verboden om thuis aan de slag te gaan, met als grootste motivatie dat werkgevers en leidinggevenden minder controle konden uitoefenen op de medewerkers. Ook heerste er angst voor minder output.

Houd je brievenbus én de website goed in te gaten: in het komende magazine van CustomerFirst staat België traditiegetrouw centraal.

comments powered by Disqus