Cisco scoort (opnieuw) op wereldniveau

Cisco scoort (opnieuw) op wereldniveau
 • 14 oktober 2020
 • Redactie

Naast de nationale ranking stelde Great Place to Work voor het tiende jaar op rij in samenwerking met Fortune een top 25 op van de beste werkplekken ter wereld. Cisco, DHL en Hilton weten zich door een mensgerichte aanpak te onderscheiden op het gebied van werkgeluk.

De onderzoekers stellen vast dat het investeren in medewerkers in crisistijd loont. Organisaties waarin medewerkers een consistent positieve employee experience ervaarden, lieten een omzetgroei van 14% zien.

‘Het is een behoorlijke prestatie voor organisaties met duizenden medewerkers in verschillende landen om een hoge vertrouwenscultuur te bouwen en in stand te houden. Zeker in 2020 waarin vele organisaties geconfronteerd worden met enorme uitdagingen laten deze werkgevers zien dat ze mensgericht blijven handelen. Een voorbeeld voor vele organisaties’, aldus René Brouwers, directeur van Great Place to Work Nederland.

GPTW en Fortune onderzochten voor het rapport ‘World’s Best Workplaces - Rising to Historic Challenges’ ruim 10.000 organisaties, die 10 miljoen medewerkers in 92 landen representeren. Net als bij alle nationale verslagen, bestaat het onderzoek enerzijds uit een medewerkersonderzoek en anderzijds uit een evaluatie van het werkgeversbeleid. Cisco is voor het tweede jaar op rij koploper.

Top 10

 1. Cisco
 2. DHL Express
 3. Hilton
 4. Salesforce
 5. Stryker Corporation
 6. Mars, Incorporated
 7. The Adecco Group
 8. Mercado Libre
 9. SAS Institute
 10. EY

Op de vraag hoe geroemde Best Workplaces in Nederland hun titel verdienen, geven Viisi en Coöperatie DELA antwoord in onze EX-rubriek.

comments powered by Disqus