VR-spellen geïntroduceerd in Gelderse Vallei

VR-spellen geïntroduceerd in Gelderse Vallei
  • 8 februari 2021
  • Redactie

Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft een virtual reality-game in gebruik genomen om kinderen op een speelse manier voor te breiden op een operatie. De zorginstelling uit Ede sluit zich aan bij een groeiend aantal ziekenhuizen dat de technologie inzet.

Studenten van het Technova Collega in Ede hebben de game voor 12- tot 17-jarigen ontwikkeld. Onderdeel van het spel is een informerende quiz en de mogelijkheid om virtueel door het ziekenhuis te lopen. Zodoende hoopt de Gelderse Vallei de patiëntverwachting te beïnvloeden. Zorgverleners van het ziekenhuis zijn enthousiast.

In lijn met de verwachting
Ziekenhuis Gelderse Vallei sluit aan in de steeds langer wordende rij ziekenhuizen die virtual reality inzetten voor een patiënt- en medewerkersgerichte aanpak. Waar in 2017 nog werd gewaarschuwd voor de verstrekkende gevolgen van kennistekort over de technologische implementatie, heeft onder meer St. Antonius, Maasstad Ziekenhuis en Franciscus Gasthuis Vlietland VR ingezet om patiënten te ondersteunen bij (ingrijpende) operaties. Inmiddels zetten zorginstellingen virtual reality ook in om IC-medewerkers te ondersteunen.

comments powered by Disqus