Artikelen   
Gelukszoekers treffen elkaar via Apptimism
  • 11 november 2015
  • Redactie

Gelukszoekers treffen elkaar via Apptimism

Wat werkelijk leidt tot positieve energie en een hogere klanttevredenheid en loyaliteit bij de klant, kun je het best klanten zélf laten aangeven. Iets dergelijks moeten Paul Iske en zijn Instituut voor Serieuze Opmontering hebben bedacht, toen ze de app Apptimism in het leven riepen. Positieve energie moet je delen met anderen; het werkt aanstekelijk, is de gedachte erachter. In zijn eigen woorden: “Bewijs elkaar een dienst, in een tijd dat we niet alleen moeten somberen.”

Duits SUSA-avontuur smaakt naar meer
  • 11 november 2015
  • Redactie

Duits SUSA-avontuur smaakt naar meer

Van een uitdaging houdt Remco Pouw wel. Zo’n twee jaar terug maakte de algemeen directeur van SUSA een sprong in het diepe. Hij introduceerde het Poolconcept® bij Telekom Deutschland, het moederbedrijf van T-Mobile Nederland dat al jaren gebruikmaakt van het flexibele concept. Het leidde tot succes. Op dit moment werken er ruim 400 studenten bij de telco; voor het einde van het jaar moeten dat er 500 zijn. Ook andere organisaties tonen interesse.

WhatsApp-mania
  • 11 november 2015
  • Redactie

WhatsApp-mania

Klanten staan overal centraal. Ook bij de NS, grapte een lolbroek onlangs via een tweet. Vooral op het Centraal Station, wachtend op een trein, voegde de twitteraar eraan toe. Geheel misplaatst is deze hyperbool niet. Immers we kunnen allemaal zeggen dat we de klant centraal plaatsen, maar doen we het daarmee ook? Allerminst, meent Teleperformance. Volgens de wereldwijd leider op het gebied van outsourced multichannel customer experience management worden klanten in veel gevallen niet bediend via hun voorkeurskanalen. Met name het zo populaire WhatsApp – de meest gebruikte app in Nederland - zouden bedrijven per direct moeten omarmen.

VideoFirst #37 - Emirates betrekt fans
  • 30 oktober 2015
  • Redactie

VideoFirst #37 - Emirates betrekt fans

'Emirates heet u welkom aan boord van Estadio da Luz. Uw enthousiasme is zeer belangrijk voor ons. Daarom willen we uw aandacht vragen voor de volgende instructies. Dit stadion heeft 32 deuren, 65.000 fans en twee doelen. De wedstrijdtijd bedraagt 90 minuten, met een pauze van een kwartier na 45 minuten. De spelers betreden bijna het veld. We vragen u uw tas veilig onder uw stoel weg te stoppen en er zeker van te zijn dat uw elektronische devices zijn weggestopt, zodat u zich kunt concentreren op het aanmoedigen. Uw favoriete team verdient dat!'

VideoFirst #35 - Omotenashi
  • 16 oktober 2015
  • Redactie

VideoFirst #35 - Omotenashi

'Omotenashi' kan worden vertaald als Japanse gastvrijheid, schrijft 'grammaticale mierenneuker' Rutger Gaumann op het online platform Nippon Zasshi. In het land van de rijzende zon kent gastvrijheid allerlei vormen. Te denken valt aan een medewerker in een boekenwinkel die speciaal voor de klant een boek kaft, zodat de aanschaf mooi blijft. Op regenachtige dagen wordt de papieren tas waarin dat boek wordt gestoken, bovenal voorzien van een heuse 'tassenponcho'. Arigato!


Iedere woensdagmiddag op de hoogte van het laatste nieuws?

Inschrijven
Social service anno 2015: maak het vooral persoonlijk: Social Service Congres - 3 december