IKEA zet stappen in verbetering van klant- en werknemerservaringen

IKEA zet stappen in verbetering van klant- en werknemerservaring
  • 4 maart 2024
  • Kel Koenen

Inter IKEA Group, de franchisegever van het gelijknamige woonwarenhuis, verbetert zijn zakelijke flexibiliteit door de werknemerservaring te transformeren met human capital management (HCM) technologie.

De samenwerking tussen Workday en Inter IKEA heeft als doel om niet alleen de ervaring van medewerkers te transformeren, maar ook de klantervaring naar een hoger niveau te tillen. Dit is een strategische zet die de bedrijfsflexibiliteit van IKEA moet verbeteren en toekomstige groei moet waarborgen.

Inter IKEA, met 460 woonwarenhuizen in 62 landen, richt zich op het nog betaalbaarder en duurzamer maken van wonen. Een belangrijk onderdeel van deze strategie is het verbeteren van de toegankelijkheid door middel van een omnichannel-ervaring, mogelijk gemaakt door digitale innovatie. Dit omvat nieuwe productontwerpen, winkelformules en distributiemethoden.

Een sleutelfactor in deze transformatie is het aantrekken en behouden van talent. Inter IKEA streeft ernaar duidelijke carrièrepaden en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden te bieden, om zo een cultuur van levenslang leren te bevorderen. Het geeft medewerkers het vertrouwen dat het bedrijf in hun groei en ontwikkeling wil investeren.

De HCM-technologie van Workday speelt een sleutelrol in deze strategie door real-time inzichten te bieden die helpen de werknemerservaring te optimaliseren. De technologie maakt gebruik van machine learning om talent automatisch af te stemmen op kansen binnen het bedrijf.

comments powered by Disqus