Walibi gaat voor family experience

Walibi gaat voor family experience
  • 15 februari 2023
  • Ryan Baij

Walibi Holland investeert de komende jaren in nieuwe attracties en gebieden waarbij de focus, naast tieners en jongvolwassenen, wordt verlegd naar families met kinderen.

 

Begin 2023 wordt er een familiezone ingericht in het pretpark. De blikvanger in deze familie zone is een stoere junior coaster genaamd Eat my Dust, met daarin geïntegreerd een attractie van het type magic bikes die de naam Wind Seekers heeft gekregen (beiden van attractiebouwer Zamperla). Interactieve speelfonteinen Cooldown (van PlayFountain uit Soest) zorgen daarbij voor veel nat speelplezier.

Dit alles wordt aangevuld met een horecagelegenheid en een groot terras waar ouders zich kunnen ontspannen terwijl de kinderen zich inspannen. Het attractieaanbod wordt hiermee aanzienlijk uitgebreid en versterkt voor families met kinderen tot 10 jaar.

Festivals en duurzaamheid
Walibi Holland is sinds 2019 bezig met het herthematiseren van haar gebieden, het zogenaamde festivalization. Dit betekent dat Walibi Holland gebieden thematiseert in moderne, hedendaagse sferen, zoals je ook vaak op festivals ziet. Gebieden die verwonderen, uitdagen en verbinden; kortom thema’s die je wilt ontdekken en die aansluiten bij de Instagram- en TikTok-werelden van kinderen, jongeren én hun ouders. Ook dit sluit aan op een totale family experience, waar het park dus naar toe bouwt.

Tot slot wil Walibi ook meedoen in de duurzaamheidsslag die wordt gemaakt. Vanaf 2030 moet het park in zijn geheel CO2 neutraal zijn. In 2025 moet daar al 50% van gerealiseerd zijn.

comments powered by Disqus