Vodafone Business wint VNG aanbesteding voor 44 gemeenten

Vodafone Business wint VNG aanbesteding voor 44 gemeenten
  • 20 december 2023
  • Kel Koenen

Vodafone storm is geselecteerd door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) GT Connect 2 om de communicatie met burgers door Nederlandse gemeenten te vernieuwen en toekomstbestendig te maken.

Burgers zijn meer en meer online en verwachten een directe en uitstekende bereikbaarheid van hun gemeenten, via alle mogelijke communicatiekanalen. Gemeenten moeten om toekomstbestendig te zijn hun telefonie- en communicatieomgeving vernieuwen, uitbreiden of vervangen.

Voor alle mogelijke communicatiekanalen wordt de gevraagde capaciteit beschikbaar gesteld aan 44 gemeenten door Vodafone Business met het winnen van de aanbesteding GT Connect 2. Hiermee wordt naast de best passende oplossing in klantcommunicatievoldoende flexibiliteit voor groei gegarandeerd zodat communicatie met burgers ook toekomstbestendig is.

GT Connect 2 is een gezamenlijke aanbesteding waarmee de VNG voor gemeenten een omnichannel communicatieplatform inkoopt dat aansluit op het bij deelnemende gemeenten reeds bestaande Microsoft Teams platform. Met onze oplossing kunnen burgers op verschillende manieren contact opnemen met de gemeente, zoals via social media, telefoon, e-mail of zelfs een online chat. Dit vergroot de flexibiliteit voor inwoners, waardoor ze het kanaal kunnen kiezen dat het beste aansluit bij hun behoeften en voorkeuren.

Het grootschalige project, uitgevoerd door Content Guru, Vodafone Business en Pridis, zal zorgen voor meer flexibiliteit, schaalbaarheid en communicatiekanalen voor lokale autoriteiten in Nederland door middel van het cloud-gebaseerde Contact Center as a Service (CCaaS) platform, Vodafone storm.

'De beslissing om Vodafone storm te selecteren zorgt ervoor dat gemeenten in heel Nederland in staat zijn om burgers eersteklas omnichannel-ondersteuning te bieden', stelt Michael van den Brink, Country Manager Nederland van Content Guru. 'Onze samenwerking met Vodafone Ziggo ondersteunt organisaties in verschillende sectoren in Nederland en we zijn verheugd om te werken aan het leveren van Vodafone storm’s veerkrachtige en schaalbare platform om de ervaringen voor burgers in het hele land te verbeteren.'

comments powered by Disqus