KPN verkoopt SNT Duitsland

KPN verkoopt SNT Duitsland
  • 4 februari 2015
  • Redactie

KPN verkoopt zijn laatste Duitse dochteronderneming SNT Deutschland aan Livia Group, een in München en Wenen gevestigd industrieel conglomeraat. Met 2.900 medewerkers bereikte SNT Deutschland i 2014 een omzet van ongeveer 90 miljoen euro. Financiële details worden niet bekendgemaakt. De verkoop is in lijn met de strategie van KPN om zich te richten op zijn thuismarkten. SNT levert klantcontactdiensten aan bedrijven in Duitsland.

KPN kocht het in 1985 opgerichte Europees opererende callcenterbedrijf SNT in 1998. Op het hoogtepunt in 2000 werden de callcenters genoteerd aan de beurs. Eind jaren 2000 was de liefde alweer over en in 2009 verkocht KPN al SNT Nederland en SNT België aan Fortis Private Equity Nederland. Deze investeerder ging later verzelfstandigd door als de Amsterdamse investeerder Neon Private Equity en verkocht SNT Nederland een jaar geleden aan de Franse callcentergigant Webhelp.

Voiceworks
Vorig jaar heeft KPN nog zijn Duitse telecomdochter E-Plus aan de Spaanse branchegenoot Telefonica verkocht. Eind januari 2015 volgde de vervreemding van een andere Duitse dochteronderneming: OnePhone. Deze MVNO voor de zakelijke markt is voor een onbekend bedrag overgenomen door Voiceworks, een Nederlandse aanbieder van Voice over IP-diensten. KPN is in België eigenaar van de mobiele operator BASE en is met Simyo ook nog buiten Nederland actief. 

comments powered by Disqus