BooknHeal linkt patiënt aan psychotherapeut

BooknHeal linkt patiënt aan psychotherapeut
  • 25 juni 2015
  • Redactie

De Finse ggz-startup BooknHeal ontwikkelt een applicatie waarmee gebruikers eenvoudiger professionele hulp kunnen krijgen. Tinder voor psychotherapie, luidt de bijnaam van de nieuwe ‘match-app’.

Op het platform van FundedByMe is BooknHeal een crowdfundingcampagne gestart om de verdere ontwikkeling en internationalisering van de van de webdienst te financieren. Ruim € 32.000 is al opgehaald tot nu toe. De applicatie die de behoeften, verwachtingen en persoonlijkheid van de zorgvragers linkt met die van psychotherapeuten moet niet alleen de zoektocht versneller, maar tevens drempelverlagend werken qua hulp zoeken bij psychische problemen.

Profijt
‘De belangrijkste factor in de succesvolle psychotherapie is de relatie tussen de cliënt en de therapeut. Er is én wordt veel onderzoek gedaan naar die relatie. Nu is het tijd om die onderzoeksresultaten te gaan gebruiken’, vindt Anna-Maija Sulonen, mede-oprichter annex managing director van de Finse startup. ‘Niet alleen de klanten van psychotherapie, maar ook de samenleving zal hiervan profiteren’, meent zij.

Wereldwijd lijden circa 400 miljoen mensen van alle leeftijden aan een depressie. Slechts één op de drie mensen met psychische stoornissen zoekt hulp, in welke vorm dan ook, voor deze situatie. Een belangrijke reden voor het gebrek aan behandeling is dat het moeilijk blijkt passende hulp te vinden. Er is geen primair zorgpad met keuzeopties voor psychologische hulp, informatie over psychotherapie ontbreekt bij de zorgvrager en contactgegevens voor therapeuten zijn bovenal moeilijk te vinden.

Bron: Medicalfacts

comments powered by Disqus