Beste app: Rabo Wallet

Beste app: Rabo Wallet
  • 11 maart 2015
  • Redactie

‘Een bank in je broekzak.’ Zo omschrijft Ronald van Aart, manager Betalen & Verzekeren bij Rabobank, de recent geïntroduceerde Rabo Wallet. Met deze app kan contactloos worden afgerekend.

De Rabo Wallet biedt dezelfde mogelijkheden als de bankpas. Waarom is deze app van toegevoegde waarde? ‘Je smartphone heb je al bij de hand, je portemonnee moet je zoeken. Kijk maar naar de rij in de supermarkt: vrijwel iedereen staart naar zijn mobiel’, illustreert Van Aart. Bovenal kun je met de fysieke pas alleen betalen. ‘De app laat meteen zien welk bedrag is afgeschreven en wat je huidige saldo is.’ Ook klantenkaarten en aanbiedingen behoren tot de mogelijkheden.

Ongeduldig
De nieuwe app werkt vooralsnog alleen op de Samsung Galaxy S4 en de Samsung Galaxy Note 3. De twee producten beschikken over NFC en voldoen aan de overige technische eisen (o.a. opslaan van beveligingssleutels). Rabobank onderzoekt nog of Rabo Wallet ook voor de iPhone geschikt wordt gemaakt. Ook al is het aantal producten nog bepertk, de financiële dienstverlener wilde niet langer wachten met de lancering van de app. ‘We merkten dat mensen er echt op wachten. Ik kan me niet herinneren dat klanten eerder vroegen wanneer een financieel product nou eindelijk op de markt kwam! Het is belangrijk dat we inspelen op die klantervaring.’

Contactloos betalen kan inmiddels op vliegvelden en stations. Ook grote supermarkten zijn overstag, net als koffie- en snoepautomaten in bijvoorbeeld kantines en scholen. Rabobank verwacht dan ook dat de digitale portemonnee snel zal inburgeren. Uitbreidingen staan eveneens op de agenda, zoals contactloos betalen voor parkeren en het opslaan van elektronische bronnen in de Rabo Wallet. Lees meer in CustomerFirst 02-2015 over deze applicatie.

comments powered by Disqus