Helsinki Airport gaat reizigersstress te lijf

Helsinki Airport gaat reizigersstress te lijf
  • 28 februari 2020
  • Redactie

Op tijd boarden, stranden bij de juiste gate en belangrijker nog: de juiste papieren op zak hebben. Reizigers hebben op de luchthaven soms heel wat stress te verduren. Daar wil Helsinki Airport een (houten) stokje voor steken met een ‘unieke bosbeleving’.

‘Laat je tenen in mos zakken, ruik de geur van het bos en ontspan door chaga-thee te drinken. Er loopt rustig een beer naast je en vogels zingen in de bomen.’ Middenin Helsinki Airport moet de reiziger volledig kunnen aarden in het zogeheten ‘Metsä /Skogen’, een welzijnscentrum waarin men zegt gebruik te maken van de kracht van het Finse bos. De initiatiefnemers spelen in op de ontspannende impact die een groene omgeving op mensen heeft. Inmiddels kan de reiziger dus even ontsnappen van de hectiek op de luchthaven.

Onthaasten
Het idee van het welzijnscentrum om reizigers een Finse natuuromgeving te laten beleven, is volgens de ceo (Carita Peltonen) gebaseerd op eerder onderzoek waar uit blijkt dat mensen ‘onthaasten’ door te wandelen in de natuur. ‘We proberen mensen te leren hoe ze hun leven kunnen leiden zonder stress. Het idee om natuurgeluiden, -geuren en -smaken aan te bieden, is om de mensen te laten kalmeren in het midden van een hectische dag.’

Het wellnesscentrum is een aanvulling op de 'boservaring' die reizigers al eerder konden opdoen in Helsinki.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link