Nieuwe directeur-bestuurder bij de Luisterlijn

Nieuwe directeur-bestuurder bij de Luisterlijn
  • 30 april 2024
  • Kel Koenen

Richard Coonen (54) wordt per 1 mei de nieuwe directeur-bestuurder van de Luisterlijn. Hij neemt hiermee het stokje over van Ingrid Bergstein die de functie de afgelopen maanden waarnam op interim basis.

Coonen heeft een rijke en gevarieerde loopbaan. Zo was hij als lid van de Raad van Toezicht en later vanuit het bestuur ruim zes jaar actief binnen stichting Fairwork die met een team van professionals en vrijwilligers opkomt tegen arbeidsuitbuiting en moderne slavernij. Daarnaast stond hij als directeur zeven jaar aan het roer van een organisatie gespecialiseerd in opleiding en training.

Coonen studeerde HR Sciences aan de Tilburg University en is gecertificeerd trainer en coach (Trainers Academie) en executive team coach (VU Amsterdam). De afgelopen 8 jaar werkte hij bij pensioenuitvoeringsorganisatie APG. Daar heeft hij zich onder andere gericht op financiële fitheid en zelfredzaamheid van kwetsbare doelgroepen in Nederland.

Coonen ziet ernaar uit om aan de slag te gaan: 'Ik vind het fantastisch om me in te zetten voor een organisatie die al 65 jaar mensen 24/7 helpt aan een luisterend oor.' Ook de Raad van Toezicht is blij met de benoeming. Voorzitter Hans Burgstra: 'Voor de continuïteit en borging van de missie van de Luisterlijn hebben we gericht gezocht naar een persoon die naast de nodige ervaring als directeur en bestuurder, met name ook de Luisterlijn verder op de kaart kan zetten in Nederland. Met Coonen halen we de persoon in huis die kan zorgen voor interne verbinding, verdere naamsbekendheid en groei.'

De Luisterlijn biedt al 65 jaar een luisterend oor aan alle inwoners van Nederland. Met de voortdurende uitdagingen van het moderne leven en de impact van recente gebeurtenissen, is de behoefte aan empathisch luisteren en begrip groter dan ooit tevoren.

Foto: Elizabeth Wattimena

 
comments powered by Disqus