Beter Bed lanceert online boxspring configurator

Beter Bed lanceert online boxspring configurator
  • 30 juni 2022
  • Ryan Baij

Beter Bed lanceert een online configurator met hoogwaardige 3D-visualisaties waarmee klanten hun nieuwe boxspring kunnen samenstellen. Dankzij de nieuwste real-time 3D-rendering technieken is elke keuze die de klant maakt direct en tot in de kleinste details zichtbaar. Beter Bed optimaliseert hiermee de klantbeleving.

Met deze nieuwe tool zet de slaapspecialist naar eigen zeggen een grote stap voorwaarts in de strategische groeiambities van zijn omnichannel strategie. Beter Bed heeft goed gekeken naar andere sectoren. Zo is een configurator in de autobranche al vrij gebruikelijk. Het helpt de klant om op ieder gewenst kanaal zijn ideale product samen te stellen maar tegelijk ook inzage te hebben in beschikbaarheid en levertijd. Een boxspring is een zeer persoonlijk product vanwege de esthetische aspecten en het gewenste comfort.

Jasper Logtens, Manager Websites: ‘We geven invulling aan deze visie door onze klanten te adviseren bij het maken van de beste keuzes op het gebied van bedden, matrassen en beddengoed. Beter Bed heeft een ambitieuze online groeistrategie. Het door ontwikkelen en optimaliseren van de eigen websites is een van de pijlers om deze groei te bewerkstelligen. We zijn ervan overtuigd dat de online configurator de klantbeleving sterk verbeterd en het (online) winkelgemak vergroot.’

Het merk Kårlsson is als eerste volledig beschikbaar via de online configurator. De komende periode volgen de andere merken gefaseerd, als eerste de nieuwe B Bright collectie (zomer 2022). Eind 2022 is de helft van de bedden- en boxspringcollectie online te configureren. Als volgende stap zal in de toekomst Augmented Reality mogelijkheden worden toegevoegd waarmee de klant zijn op maat samengestelde boxspring virtueel in zijn eigen slaapkamer kan plaatsen. 

comments powered by Disqus