Werkgeluk hoger bij jongeren die zichzelf kunnen zijn

Werkgeluk hoger bij jongeren die zichzelf kunnen zijn
  • 20 september 2022
  • Ryan Baij

Helemaal jezelf kunnen zijn, salaris, flexibiliteit en doorgroeimogelijkheden worden door jongeren (16 t/m 24) als belangrijkste kenmerken gezien voor een ideale baan.

Dat blijkt uit onderzoek dat DVJ Insights uitvoerde op verzoek van Domino’s Nederland, die dit, niet geheel toevallig, publiceren tijdens de ‘Week van het werkgeluk’.

Helemaal jezelf kunnen zijn wordt door 72% van de jongeren genoemd als belangrijke factor in de zoektocht naar een bijbaan. Tweederde (66%) van de ondervraagden benoemt salaris als belangrijke factor, gevolgd door flexibiliteit in werkuren en tijd (65%). Maar liefst 80% vindt dat hun werkgever heel flexibel is qua werktijden en 70% vindt leuke collega’s belangrijker dan salaris.

Expert op het gebied van werkgeluk én organisator van de Week van het Werkgeluk Fennande van der Meulen: ‘Factoren als flexibiliteit in werkuren en salaris zijn vooral functioneel. Ze kunnen je motiveren om voor een bepaalde baan te kiezen. Maar wat iemand écht gelukkig maakt, dat zit hem vooral in een factor als helemaal jezelf kunnen zijn. Het zijn de ervaringen die de kern vormen van werkgeluk. Het is mooi om te zien dat juist jezelf kunnen zijn nadrukkelijk door deze doelgroep wordt genoemd.’

Fleur (22) vult daarin aan: ‘Ik was altijd best verlegen. Doordat ik me zo op mijn gemak voel op mijn werkplek, ben ik ook écht helemaal mezelf. Ik zing hardop tijdens mijn werk en ben in mijn werkzaamheden doorgegroeid van pizzabezorger naar winkelmanager van een Domino’s-winkel.’

comments powered by Disqus