Helft bedrijven zet in op diversiteit en inclusiviteit

Helft bedrijven zet in op diversiteit en inclusiviteit
  • 27 juli 2023
  • Ryan Baij

De helft van de Nederlandse bedrijven (51%) heeft een beleid dat gericht is op diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer. Dit blijkt uit het nieuwste vitaliteitsonderzoek van OneFit. Dit verhoogt voor grote groepen hun Employee Experience.

Daarnaast blijkt dat slechts twee op de drie werkgevers (65%) hun medewerkers altijd gelijk behandelen, ongeacht leeftijd, geaardheid, geslacht of afkomst. Tien procent van werkend Nederland geeft zelfs aan dat dit niet altijd gebeurt. De overige 25 procent is neutraal. Driekwart van werkend Nederland geeft aan dat de werkprestaties eronder zouden lijden als er geen veilig gevoel heerst op het werk. Vrouwen (81%) zouden hier meer last van hebben dan mannen (68%).

Kari Littley, expert op het gebied van employee wellbeing bij OneFit: 'Het is mooi om te zien dat het bedrijfsleven goed op weg is op het gebied van diversiteit en inclusiviteit, en dat de helft van de bedrijven hier inmiddels een beleid voor heeft. Het blijft belangrijk om hier regelmatig bij stil te staan, want met alleen het hebben van een dergelijk beleid bereik je niet zoveel. Het daadwerkelijk naleven van het beleid zorgt daarentegen wel voor verandering. Ook gelijke behandeling is hier een onderdeel van, en het verbaast me dan ook dat er nog steeds een groep medewerkers het gevoel heeft niet altijd gelijk behandeld te worden. Gelukkige medewerkers presteren namelijk beter, dus biedt je medewerkers een veilige werkomgeving waarin zij volledig zichzelf kunnen zijn en zich eerlijk behandeld voelen. Zo investeer je indirect in je organisatie(prestaties) én in de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers. Win-win dus!'

comments powered by Disqus