CX Essentials: leg een duurzaam fundament

CX Essentials: leg een duurzaam fundament
  • 31 januari 2024
  • Sales BBP Media

In een tijd waarin klantbeleving of customer experience (CX) cruciaal is voor het succes van elk bedrijf, nodigt Aiden je uit voor een inspirerend webinar getiteld ‘CX Essentials: Hoe je het fundament legt voor een duurzame en winstgevende klantrelatie’. Dit online evenement vindt plaats op dinsdag 13 februari 2024 om 11.00 uur CET en biedt een diepgaande blik in de wereld van CX.

De spreker van het webinar, Nienke Bloem, staat bekend als autoriteit in het CX-domein. Ze is een veelgevraagd spreker, Certified Customer Experience Professional (CCXP), en medeoprichter van de Customer Experience Game. Naast haar professionele prestaties heeft Bloem een pelgrimstocht voltooid langs de historische Via Francigena in Italië, een ervaring die ze verweeft in haar CX-inzichten.

Het webinar richt zich op de nieuwste trends in CX en Bloem trekt parallellen tussen een pelgrimstocht en het ontwikkelen van professionele klantbeleving. De sessie gaat in op het belang van het stellen van grote doelen, in beweging blijven en het belang van plezier in de transformatie naar een klantgerichte organisatie. Bloem deelt daarnaast ook haar ideeën over 'Time Well Spent' versus 'Time Well Saved' in klantinteracties, waarbij ze benadrukt dat toegevoegde waarde in klantcontact leidt tot natuurlijke kostenbesparingen en verhoogde klanttevredenheid. Bloem: ‘Organisaties zouden zich niet alleen moeten richten op het efficiënt afronden van klanttransacties ('Time Well Saved'), maar moeten ook kijken naar de touchpoints met de klant om waarde toe te voegen. Dit betekent een focus op de kwaliteit van de klantinteractie en -ervaring, wat uiteindelijk leidt tot kostenbesparingen en meer klanttevredenheid.’

Een ander belangrijk thema dat zal worden besproken, zijn de belangrijkste ontwikkelingen binnen CX voor de komende vijf jaar. Bloem identificeert de integratie van een klantgerichte cultuur met employee experience (EX), de opkomst van technologieën zoals AI en digitalisering en het effectief navigeren door economische uitdagingen.

De rol van CX-professionals binnen organisaties en hoe ze hun invloed kunnen vergroten, is een cruciaal punt van discussie. ‘CX-professionals moeten meer proactief worden en moediger zijn in hun aanpak met een focus op strategisch leiderschap’, vertelt ze. Bloem adviseert CX-professionals om zich assertiever op te stellen en strategisch leiderschap binnen hun organisaties te tonen. Ze benadrukt het belang van het ontwikkelen van goed onderbouwde plannen, het aanpakken van heikele punten en het bieden van oplossingen om echte impact te creëren.

Een ander kernpunt is de betrokkenheid van directieteams bij CX. Bloem merkt op dat directies vaak niet volledig bewust zijn van het belang van klantgerichtheid. Het is aan CX-managers om de stem van de klant in de directiekamer te brengen, terwijl directieleden ook actief klantperspectieven moeten zoeken en integreren in hun besluitvorming. Bloem: ‘Directieteams moeten zich meer bewust worden van de rol en het belang van CX. Ze moeten de stem van de klant actief opzoeken en integreren in hun besluitvorming. Dit vereist een verandering in mindset en een beter begrip van wat klantgerichtheid echt inhoudt.’ Bloem benadrukt dat zowel CX-managers als directieleden een actieve rol moeten spelen in het naar voren brengen en begrijpen van klantperspectieven.

Naast deze inzichten biedt het webinar ruimte voor vragen, waarbij deelnemers hun eigen uitdagingen en ervaringen kunnen delen. Voor degenen die niet live kunnen deelnemen, wordt een opname beschikbaar gesteld. Dit webinar is niet alleen een kans om van een gerenommeerde expert te leren, maar ook om deel uit te maken van een groeiende gemeenschap die streeft naar uitmuntendheid in CX. Of u nu een beginnende CX-professional bent of een ervaren leider, de inzichten van Bloem zullen ongetwijfeld inspireren en uitrusten om alle klantgerichte initiatieven naar een hoger niveau te tillen.

Meld je aan voor het webinar op 13 februari 2024 en zet de eerste stap naar het bouwen van een sterkere, meer klantgerichte toekomst voor jouw organisatie. Met Bloem's unieke mix van professionele expertise en persoonlijke ervaringen, is dit een evenement dat u niet wilt missen.

comments powered by Disqus