3 trends in order fulfilment: Wat brengt de toekomst?

3 trends in order fulfilment: Wat brengt de toekomst?
  • 23 mei 2024
  • Sales BBP Media

Met order fulfilment wordt het logistieke traject - van het pakketje tot aan de bezorging bij de klant - bedoeld. Dit proces omvat heel veel verschillende stappen. Het ontvangen van de order, het verpakken van de bestelling en het verzenden vanuit het magazijn. Alle webshop eigenaren zijn gebaat bij een efficiënt fulfilment proces. Niet alleen het proces vanaf de bestelling tot de bezorging bij de klant, maar ook bij bijvoorbeeld het verwerken van retouren. Dit alles valt onder het fulfilment proces.

De afgelopen jaren is steeds duidelijker geworden hoe belangrijk order fulfilment is. Steeds meer groothandels werken er dan ook aan om dit effectiever te laten verlopen. Maar wat zijn de huidige trends in order fulfilment? Wat brengt de toekomst?

1. Steeds meer webshops schakelen een fulfilment bedrijf in

Steeds meer webshops (groot en klein) schakelen een fulfilment bedrijf in. En dat is zeker niet zonder reden. Fulfilment bedrijven nemen alles met betrekking tot de logistiek van jouw webshop uit handen. Kies voor een fulfilment partij als Monta om tijd, geld en moeite te besparen als webshop. Maar wat kunnen zij dan precies voor je betekenen?

Een fulfiment bedrijf biedt diverse diensten aan om het werk voor jou als webshop eigenaar makkelijker te maken. Deze diensten hangen volledig af van hetgeen jij naar op zoek bent. Het logistieke proces bevat heel veel facetten. Dat begint al nog voordat de bestelling binnenkomt en eindigt ook niet nadat de klant het pakketje al in ontvangst heeft genomen. Er is veel tijd en aandacht voor nodig om dit in goede banen te leiden. Een fulfilment bedrijf neemt dit uit handen. Hierbij kun je denken aan de volgende zaken:

  • Ontvangst & opslag: de producten worden op een centraal punt opgeslagen. Hierdoor hoef jij ook minder snel op te schalen bij grotere drukte en kan er snel geschakeld worden als er bestellingen binnenkomen. Bovendien worden de voorraden nauwkeurig bijgehouden, zodat jij direct een seintje ontvangt als een product op dreigt te raken.
  • Orderpicking & verpakking
  • Verzending: een fulfilment bedrijf heeft vaak goede connecties met bezorgdiensten. Hierdoor is een snellere bezorging mogelijk.
  • Verwerken van retouren en eventueel hulp bij de klantenservice

Er zijn verschillende fulfilment partijen beschikbaar in ons land. Een goed voorbeeld is Monta.nl. Zij bieden ondersteuning aan webshops van alle formaten.

2.Same Day Delivery

Mensen verlangen steeds meer naar snelle bezorging. Waar je jaren terug nog genoegen nam met een bezorging van enkele werkdagen, zien we nu dat de meeste bedrijven pronken met een ‘vandaag besteld, morgen in huis’ slogan.

Inmiddels lijkt dit echter al te lang te duren. Er zijn namelijk al bedrijven die een Same Day Delivery aanbieden. Meestal tegen een meerprijs. Dit betekent niets minder dan dat een bestelling die voor een bepaalde tijd wordt geplaatst, nog dezelfde dag wordt geleverd. Dat dit een grote logistieke uitdaging is, hoeven we jou niet uit te leggen. Met een efficiënt systeem moet dit echter mogelijk zijn. Naar verwachting zullen dan ook steeds meer bedrijven deze service in de toekomst aanbieden.

3. Verkoop via verschillende marketplaces

Bij het fulfilment proces hoort ook dat er vanuit verschillende kanalen verkocht kan worden. Zo bieden steeds meer bedrijven hun producten aan via groothandels zoals Bol.com en Beslist. Toch kan dit het logistieke proces wel verzwaren. De orders komen immers op verschillende plekken binnen. Daarom neemt dus ook de vraag naar effectief verpakken, orderpicken en de hulp van professionele partijen toe.

Dit artikel verschijnt op initiatief van Lequal
Tekst: Lequal | Afbeelding: Pexels

comments powered by Disqus