Nederlandse introductie slimme thermostaat Nest

Nederlandse introductie slimme thermostaat Nest
  • 25 september 2014
  • Redactie

De slimme thermostaat en rookmelder van Google-dochter Nest zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland. De thermostaat beschikt over diverse sensoren en algoritmen waarmee hij de temperatuur automatisch hoger en lager zet op basis van het leefpatroon van de bewoners.

‘We willen de houding van de Nederlandse consument tegenover deze ongeliefde producten veranderen en hen helpen bij het besparen van energie, het creëren van meer comfort en het verbeteren van de veiligheid in huis’, zegt Lionel Paillet, general manager van Nest Europa. Met de zelflerende thermostaat kan volgens de ontwikkelaar 13 tot 29 procent op de verwarmingskosten worden bespaard. In de eerste week moeten gebruikers de temperatuur handmatig instellen. Aan de hand daarvan maakt de thermostaat een gepersonaliseerd schema. Dankzij ingebouwde sensoren weet het product ook wanneer het huis leeg is, zodat de temperatuur automatisch verlaagd wordt.

Bewegingssensor
Vanaf smartphones, tablets en pc’s is het mogelijk de temperatuur op afstand in te stellen. Ook kunnen gebruikers via de app zien hoeveel energie ze per dag hebben verstookt. Het is nog niet mogelijk om per apparaat het energieverbruik te zien. Bij concurrent Toon, de slimme thermostaat van Eneco, is dit wel mogelijk in combinatie met speciale stekkers.

De Nest Protect rookmelder kan de thermostaat helpen nog nauwkeuriger te zijn. Beide apparaten kunnen met elkaar communiceren. Zo kan de rookmelder via bewegingssensoren doorgeven of er iemand thuis is, zodat de thermostaat de temperatuur kan aanpassen. Ter voorkoming van onnodig energieverbruik onderscheidt de technologie katten en honden van mensen.

Klik hier voor meer informatie.

comments powered by Disqus