Avanade: Digitale werkplek staat in de kinderschoenen

Avanade: Digitale werkplek staat in de kinderschoenen
  • 26 augustus 2015
  • Redactie

De realisatie van digitale werkplekken kost bedrijven vooralsnog veel moeite. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek van IT-consultancybureau Avanade. In Nederland verwacht men nog twee tot vijf jaar nodig te hebben.

De uitkomsten leren dat iets meer dan de helft van de Nederlandse respondenten (57%) oplossingen heeft geïmplementeerd voor een digitale werkplek. Opvallend, want zeker tachtig procent stelt dat een digitale werkplek voordelig is voor hun organisatie. Nationaal spreekt meer dan driekwart van de ondervraagden de verwachting uit dat nieuwe technologieën zullen leiden tot nieuwe vaardigheden, disciplines en functies.

Intelligente context
Een grote meerderheid in Nederland voorspelt nog twee tot vijf jaar nodig te hebben voor de verwezenlijking van digitale werkplekken, ‘waar applicaties, informatie en samenwerking bij elkaar worden gebracht in een intelligente context die is afgestemd op de rol, plaats en taak van de individuele werknemer’. Volgens de onderzoekers loopt Nederland hiermee achter op de rest, gezien het gemiddelde van 12 tot 14 maanden wereldwijd. De grootste uitdaging in ons land is om binnen de organisaties kennis en contacten te vinden vanuit de diverse locaties en afdelingen (57%). Nagenoeg vier op de tien Nederlandse respondenten (38%) noemt als vehikel dat belangrijke data tussen verschillende afdelingen blijft hangen.

Delta Airlines
Zich baserend op de uitkomst dat 99% van de onderzochte organisaties die digitale werkplektools hebben geïmplementeerd en daar ook voordeel uit hebben behaald, wijst André Huizing, global lead Digital Workplace bij Avanade, op de mogelijkheid om veel efficiënter en productiever te werken. Toonaangevend vindt hij Delta Airlines, dat een mobiele werkplek creëerde voor alle 23.000 werknemers. ‘Zij hebben alle informatie beschikbaar op hun mobiele devices, met als resultaat een toename in het aantal vluchten dat op tijd vertrekt en meer transacties tijdens vluchten. Ook heeft Delta flink kunnen besparen op brandstof, omdat vliegtuigen niet meer honderden kilo’s papierwerk hoeven te vervoeren.’

Avanade’s Digital Workplace Global Study.

comments powered by Disqus