Gezondheid managen per app

Gezondheid managen per app
  • 14 juni 2016
  • Redactie

Voor hartfaalpatiënten is het pilotproject iMediSense ontwikkeld. Middels een app en bijvoorbeeld een bloeddrukmeter kunnen patiënten hun eigen gezondheid managen, zodat zij minder vaak en minder snel naar het ziekenhuis hoeven.

De genoemde telemonitoringoplossing voor zorg op afstand is gecreëerd door Ziekenhuisgroep Twente, Universiteit Twente en elektronicabedrijf Thales Nederland. Deelnemende patiënten krijgen een tas tot hun beschikking met daarin meetapparatuur, waaronder een bloeddrukmeter. Daarnaast registreert de patiënt in een mobiele app een aantal gegevens en beantwoordt hij dagelijks vragen over zijn gezondheid. De informatie wordt verzameld op een centrale, beveiligde server, waar de behandelend verpleegkundige en cardioloog inzage krijgen in de ontwikkeling van de patiënt. Bij opmerkelijke uitkomsten kunnen zij tijdig ingrijpen.

Andy Swiebel van Thales Nederland verwacht dat een lagere hoeveelheid ziekenhuisbezoeken voordelen oplevert voor zowel patiënten als zorgverleners. ‘Als de gegevens die een patiënt over zijn gezondheid doorgeeft buiten een bepaalde bandbreedte vallen, hoeft hij niet direct langs te gaan, maar kan de verpleegkundige of de cardioloog contact met hem opnemen door bijvoorbeeld te chatten.’

comments powered by Disqus