Bijna kwart werkenden vindt baas verantwoordelijk voor gezondheid

Bijna kwart werkenden vindt baas verantwoordelijk voor gezondheid
  • 21 september 2022
  • Ryan Baij

Bijna een kwart van de werkende Nederlanders (22%) vindt dat werkgevers verantwoordelijk zijn om medewerkers aan te sporen om te sporten. Maar liefst 71% van de werkgevers deelt deze mening.

Toch is er een discrepantie tussen het willen en het daadwerkelijk doen. Zo wordt de helft van werkend Nederland (52%) niet door de werkgever gestimuleerd om er een gezonde levensstijl op na te houden. Dit blijkt uit onderzoek van OneFit. Hoewel dus 71% van de werkgevers het wel zou willen, geeft 65% aan dat er nog geen budget voor vrij is gemaakt.

Volgens werkend Nederland zijn er meerdere manieren waarop werkgevers de fitheid van hun arbeidskrachten kunnen ondersteunen. Ze zien dit het liefst gebeuren in de vorm van sporten onder werktijd (37%) en het krijgen van extra vrije uren om te kunnen sporten (35%). Zeven procent zou het ook fijn vinden als de werkgever het goede voorbeeld geeft.

Edouard Leeuwenburg, Managing Director bij OneFit: ‘Vitaliteit doen we met z’n allen en een duwtje in de goede richting kan al heel veel voor iemand betekenen. Je kunt elkaar als collega’s onderling ondersteunen, maar ook van werkgever naar medewerker. En laat ook zeker de mentale gezondheid van je medewerkers niet achterwege. Medewerkers zijn sneller geneigd om met hun vitaliteit aan de slag te gaan als de werkgever dit support en misschien wel net dat laatste zetje geeft. Niet voor niets geeft 22 procent aan dat er ook op het gebied van gezondheid een belangrijke rol voor de werkgever is weggelegd. Ga dus het gesprek aan en kom samen tot één of meer mogelijkheden om de fitheid van je medewerkers een boost te geven.’

comments powered by Disqus