Onderzoek: grote verschillen in visie tussen werkgevers en werknemers

Onderzoek: grote verschillen in visie tussen werkgevers en werknemers
  • 25 oktober 2022
  • Ryan Baij

Er bestaan grote verschillen in perceptie tussen werkgevers en werknemers persoonlijke productiviteit, welzijn en technologie.

Dat blijkt uit onderzoek van Verizon Business naar de uitdagingen, doelstellingen en prioriteiten van organisaties op het gebied van customer experience (CX) en employee experience (EX).

‘Leidinggevenden bekijken hun organisatie maar al te vaak door een roze bril. Dit kan ertoe leiden dat zij totaal andere verwachtingen hebben dan werknemers over de oplossingen en maatregelen die nodig zijn om concurrerend te blijven en de nieuwe manier van werken te ondersteunen’, aldus Massimo Peselli, CRO, Global Enterprise and Public Sector bij Verizon Business.

De verschillen zitten in productiviteit, welzijn en technologie. Zo zeggen zakelijke beslissers twee keer zo vaak als werknemers dat hun persoonlijke productiviteit (75% en 38%) en het welzijn van hun werknemers (71% en 35%) zijn verbeterd sinds het pre-COVID-tijdperk. Daarnaast wordt technologie door meer dan een derde (36%) van de beslissers niet als strategische investering gezien, terwijl verouderde bedrijfssystemen en -technologie door bijna de helft van de werknemers (49%) als belemmering voor succes wordt genoemd.

Peselli vervolgt: ‘Hoe beter bedrijfsleiders en werknemers op één lijn zitten, hoe groter de kans dat hun transitie succesvol verloopt. Het uitgebreide portfolio van UCC- en CX-oplossingen, maar ook de expertise van Verizon zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van elke klant, met name die met een divers en hybride personeelsbestand.’

comments powered by Disqus