Qatar financiert fanbeleving Nederlandse supporters

Qatar financiert fanbeleving Nederlandse supporters
  • 4 november 2022
  • Ryan Baij

Vijftig Nederlandse fans worden door Qatar betaald om hun beleving tijdens het WK te delen met de buitenwereld. Zij moeten laten zien hoe goed de sfeer en hoe fijn het toernooi georganiseerd wordt.

Het zogenoemde Fan Leader Network wordt door de organisatoren van het WK in Qatar een essentiële rol toebedeeld.Er zullen meer dan 400 mensen zijn uit zestig landen om de beleving van het WK te vergroten. Wat leeft er onder de fans? Hoe uiten ze zich op het WK? De organisatie probeert via deze mensen zijn boodschap te versterken.

De fans moeten zich aan verschillende afspraken houden en deze ondertekenen. In verschillende media hebben de fans aangegeven dat ze snappen dat de keuze misschien wat dubieus is, maar dat de beleving het uitgangspunt is.

'De camera zal bij de opening op onze in het oranje uitgedoste groep inzoomen', zegt Leon van der Wilk tegen de NOS, die de reis namens de Nederlandse supporters coördineert. 'Daarnaast zullen we geregeld in onze oranje shirts op pleinen verschijnen en doen we mee aan het supporters-WK, waarin fans onderling vijf tegen vijf spelen.'

Het lijkt erop dat Qatar een uiterste poging doet om het land in een goed daglicht te zetten. De Emir klaagde eerder al in een publiek statement dat het land negatief in het nieuws komt, terwijl het land er een feest van wil maken. Met deze supporters moet dat ook overkomen bij de mensen thuis, zodat iedereen kan genieten van het WK.

 

comments powered by Disqus